2022/03/14

Austriako Sacher tarta

 OSAGAIAK


100 gramo irina 

100 gramo mantekila 

100 gramo almendra gordina 

6 arrautza 

100 gramo azukre glass 

70 gramo kakao-hautsa 

10 gramo legami 

300 gramo albarikoke mermelada 

100 ml montatzeko nata 

140 gramo txokolatea postreak urtzeko 

20 mantekila gramo 

3 koilarakada ur 


TRESNAK


22 cm-ko diametroko moldea 

Barra nahastaile elektrikoa edo sukaldeko robot on bat arrautza zuringoak harrotzeko. (batidora) 

Parrilan eta labeko erretilua pastela glasatzeko.

Pastaren izena idazteko pastel-poltsa (aukerakoa)


1.- Lehenengo gauza almendrak zartagin batean su motelean txigortzea izango da. 

2.- Behin almendra txigortuta, aplastatu hauts bihurtu arte. 

3.- Ontzi batean hagaxka batzuekin nahasten hasiko gara. Krematu gurina eta azukrea. Gurina giro-tenperaturan egon behar da.

4.- Zuringoak gorringoetatik bereizten ditugu eta robot baten laguntzaz muntatzen ditugu, azukrea glasa gehitzen dugu euri moduan. Hagatxo batzuekin eskura ez baduzu, elurretan jartzea astunagoa izango den arren.

5.- Gehitu arrautza gorringoak eta almendrak ontzira, jarraitu nahasten.

6.- Kakao hautsarekin jarraitzen dugu.

7.- Gehitu esnegaina ontzira eta nahastu mugimendu inguratzailez.

8.- Orain bahetutako irina gehitzeko garaia da. Iragazki baten laguntzaz, bahetu irina. Urrats honetan gozogintza hautsa ere gehitzen dugu.

9.- Ontzi bat gurinarekin eta irinarekin koipeztatu eta orea bota. Utzi 10 minutu inguru eta labean 180ºtan 35 minutuz. Prest dagoela egiaztatzeko, zulatu hortz batekin eta lehor atera behar da.

10.- Opila hozten utzi eta gainea jarri.

11.- Jarri esnegaina, txokolatea eta gurina kazola batean. Utzi guztiz urtzen. Gehitu koilarakada ur eta jarraitu nahasten.

12.- Tarta erditik ireki eta albarikoke marmeladaz betetzen dugu, marmelada geruza fin edo lodi bat jartzen dugu, bakoitzaren gustuaren arabera. Itxi eta txokolate estaldurarekin estaliko dugu.








No hay comentarios:

Publicar un comentario