2022/03/11

Portugaleko Francesinha

 Francesisnha Portugaleko sandwich tipiko bat da, Oporton egiten da. Francesinha hau 4 pertsonentzat pentsatuta dago.


TRESNAK:

SANDWICHARENTZAT:

Labea

Laberako bandeja

Labana

Zartaria 

SALTSARENTZAT:

Labana

Zartaria

Egurrezko kutxara 

Kutxara

Batidora

Iragazki bat

Ontzi bat

saltsarentza osagaiak:     

1/2 tipula               

batxuri bat                      

4 kutxadara oliba olioarekin                  

laurel hosto bat                      

330 ml  garagardoa  (ura)                                                       

100 g de tomate frijitua             

300 ml haragi saltsa   (ura)                              

pikantea (ez da derrigorra)

ardoa (ez da derrigorra)

arto almidoi kutxara bat

sandwicharentzat osagaiak:

4 saltxitxa

8 gazta lontxa

6 ogi xerra 

2 xerra

2 txorizo

gatza            

piper hautsa. 


Pausuak:

SALTSA

1. pausua: 

Tipula eta baratxuria fin-fin txikitu. Laurel hostoa salteatu zartari batean, olio koilarakada pare batekin. Gehitu tomate frijitua, pikantea eta irabiatu.

 2. pausua: 

Gehitu garagardoa zartarian eta utzi likidoa murrizten 5 minutuz. Gehitu salda, ondo nahastu eta dena su bizian murriztu beste 7 minutuz. Nahasi irabiagailuarekin, pasa saltsa iragazkitik eta berotu. 

3. pausua:

Arto almidoia desegin aparteko ontzi batean ur koilarakada batekin. Nahastu arto-almidoia saltsan disolbatuta eta utzi irakiten pixka bat loditu arte. Gorde.



FRASNCESINHA MONTATU

1. pausua:

Tostatu ogia bi aldeetatik.


2. pausoa:

Moztu saltxitxak eta txorizoak erditik.Utzi zartari batean oliorik gabe. Koipe asko galdu badu, baztertu. Ondoren saltxitxak frijitu. 

3. pausoa:

Haragiari gatza eta piper hautsa bota. Haragia ogiaren forman moztu eta zartagian su motelean doratu.

4. pausua:

Aurrez berotu labea parrilla funtzioan (beroa soilik goitik) 200 gradutan.

5. pausua:

Jarri bi ogi xerra ontzi batean. Gainean banatu xerrak. Estali beste ogi xerra batekin. Txorizoak eta hestebeteak banatu eta beste xerra batekin estali.

6. pausua:

Jarri gazta xerrak ogitartekoetan goitik lau aldeetatik zintzilik utziz.

7. pausua:

Utzi francesinha labean, denbora gutxi, gazta urtu arte. Plater batean utzi francesinha eta gainetik saltsa beroa bota. 









GURE OHARRAk:

Francesinha oso ondo atera zaigu gure gelakide guztiei gustatu zaie.


No hay comentarios:

Publicar un comentario