Osagaiak:
-250g
iriña
-175-180ml
ura
-5g
gatza
-50g
ama orea
-2g
legamia
Lehenego
ama orea nahasten dugu gatza, iriña eta ur pixka batekin. Uraren
%10a uzten dugu. Oratzen dugu dena eskuz 10 minutuz ontzi batean.
Estalita uzten dugu trapu batekin 10 minutuz. Berriz oratzen dugu 5
minutuz eta 10 minutuz uzten dugu estalita. Berriro oratu 5 minutuz
eta berriz estali 10 minutu. Gero berriro oratu 5 minutuz eta 30
minutu utzi tapatuta.
Geratzen
den uretan (epela) legamia bota eta 5 minutuz oreatu eta oreara
botatzen dugu nahasketa. Gero 2 minutu utzi deskansatzen.
Gero
irin pixka bat jarri mahai gainean eta ontziko orea ateratzen dugu.
Gero orea tolesten dugu 5-10 minutuz. Globo bat bezala geratu dadila.
Lehenengo
zatia bukatzeko, orea zuzenean hozgailuan sartu urrengo eguna arte.
Urrengo
egunean orea atera eta 4 ogi txikietan zatitu.
Gero
orea tolesten dugu, gutun azal bat bezala,ondo itxi arte. Ondoren
orea ordu bat utzi tela batekin tapatuta mahai gainean.
Labea
berotzen dugu erretiluekin. Erretiluen gainean labeko papera jartzen
dugu. Ogiari buelta eman labean sartzeko eta ebaki batzuk egin.
Labearen azpikaldean erretilu bat utzi azkoina eta torlojuekin. Ogi
sartutakoan azkoinen eta torlojuen erretiluan ura bota lurruina
ateratzeko. Gero 15 minutuz labea tope utzi.
Gero
labea ireki eta trapu bat jarri enroilatuta, labea pixka bat irekita
egoteko beste 15 minutuz. Garrantzitxuena ogiaren zolak soinu ona
ateratzea da.
Ogia
ateratakoan hozten utzi behar da jateko.
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina