OSAGAIAK
100 gramo irina
100 gramo mantekila
100 gramo almendra gordina
6 arrautza
100 gramo azukre glass
70 gramo kakao-hautsa
10 gramo legami
300 gramo albarikoke mermelada
100 ml montatzeko nata
140 gramo txokolatea postreak urtzeko
20 mantekila gramo
3 koilarakada ur
TRESNAK
22 cm-ko diametroko moldea
Barra nahastaile elektrikoa edo sukaldeko robot on bat arrautza zuringoak harrotzeko. (batidora)
Parrilan eta labeko erretilua pastela glasatzeko.
Pastaren izena idazteko pastel-poltsa (aukerakoa)
1.- Lehenengo gauza almendrak zartagin batean su motelean txigortzea izango da.
2.- Behin almendra txigortuta, aplastatu hauts bihurtu arte.
3.- Ontzi batean hagaxka batzuekin nahasten hasiko gara. Krematu gurina eta azukrea. Gurina giro-tenperaturan egon behar da.
4.- Zuringoak gorringoetatik bereizten ditugu eta robot baten laguntzaz muntatzen ditugu, azukrea glasa gehitzen dugu euri moduan. Hagatxo batzuekin eskura ez baduzu, elurretan jartzea astunagoa izango den arren.
5.- Gehitu arrautza gorringoak eta almendrak ontzira, jarraitu nahasten.
6.- Kakao hautsarekin jarraitzen dugu.
7.- Gehitu esnegaina ontzira eta nahastu mugimendu inguratzailez.
8.- Orain bahetutako irina gehitzeko garaia da. Iragazki baten laguntzaz, bahetu irina. Urrats honetan gozogintza hautsa ere gehitzen dugu.
9.- Ontzi bat gurinarekin eta irinarekin koipeztatu eta orea bota. Utzi 10 minutu inguru eta labean 180ºtan 35 minutuz. Prest dagoela egiaztatzeko, zulatu hortz batekin eta lehor atera behar da.
10.- Opila hozten utzi eta gainea jarri.
11.- Jarri esnegaina, txokolatea eta gurina kazola batean. Utzi guztiz urtzen. Gehitu koilarakada ur eta jarraitu nahasten.
12.- Tarta erditik ireki eta albarikoke marmeladaz betetzen dugu, marmelada geruza fin edo lodi bat jartzen dugu, bakoitzaren gustuaren arabera. Itxi eta txokolate estaldurarekin estaliko dugu.
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina