Francesisnha Portugaleko sandwich tipiko bat da, Oporton egiten da. Francesinha hau 4 pertsonentzat pentsatuta dago.
TRESNAK:
SANDWICHARENTZAT:
Labea
Laberako bandeja
Labana
Zartaria
SALTSARENTZAT:
Labana
Zartaria
Egurrezko kutxara
Kutxara
Batidora
Iragazki bat
Ontzi bat
saltsarentza osagaiak:
1/2 tipula
batxuri bat
4 kutxadara oliba olioarekin
laurel hosto bat
330 ml garagardoa (ura)
100 g de tomate frijitua
300 ml haragi saltsa (ura)
pikantea (ez da derrigorra)
ardoa (ez da derrigorra)
arto almidoi kutxara bat
sandwicharentzat osagaiak:
4 saltxitxa
8 gazta lontxa
6 ogi xerra
2 xerra
2 txorizo
gatza
piper hautsa.
Pausuak:
SALTSA
1. pausua:
Tipula eta baratxuria fin-fin txikitu. Laurel hostoa salteatu zartari batean, olio koilarakada pare batekin. Gehitu tomate frijitua, pikantea eta irabiatu.
2. pausua:
Gehitu garagardoa zartarian eta utzi likidoa murrizten 5 minutuz. Gehitu salda, ondo nahastu eta dena su bizian murriztu beste 7 minutuz. Nahasi irabiagailuarekin, pasa saltsa iragazkitik eta berotu.
3. pausua:
Arto almidoia desegin aparteko ontzi batean ur koilarakada batekin. Nahastu arto-almidoia saltsan disolbatuta eta utzi irakiten pixka bat loditu arte. Gorde.
FRASNCESINHA MONTATU
1. pausua:
Tostatu ogia bi aldeetatik.
2. pausoa:
Moztu saltxitxak eta txorizoak erditik.Utzi zartari batean oliorik gabe. Koipe asko galdu badu, baztertu. Ondoren saltxitxak frijitu.
3. pausoa:
Haragiari gatza eta piper hautsa bota. Haragia ogiaren forman moztu eta zartagian su motelean doratu.
4. pausua:
Aurrez berotu labea parrilla funtzioan (beroa soilik goitik) 200 gradutan.
5. pausua:
Jarri bi ogi xerra ontzi batean. Gainean banatu xerrak. Estali beste ogi xerra batekin. Txorizoak eta hestebeteak banatu eta beste xerra batekin estali.
6. pausua:
Jarri gazta xerrak ogitartekoetan goitik lau aldeetatik zintzilik utziz.
7. pausua:
Utzi francesinha labean, denbora gutxi, gazta urtu arte. Plater batean utzi francesinha eta gainetik saltsa beroa bota.
GURE OHARRAk:
Francesinha oso ondo atera zaigu gure gelakide guztiei gustatu zaie.
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina