2022/03/10

Suediako patatak

 

                     Patatak Hasselback

Osagaiak: 

-       7 patata ertain

-       150 gramo gurina

-       Oliba olioa

-       Gatz lodia

-       Piper beltza

-       100gr haragi pikatua

-       3 limoi

-       Baratxuri hautsa                                                           

 Tresnak:                               

-       Labana

-       Labea

-       Brotxeta makila

-       Bol bat

-       Esku nahastailea       

Errezeta:

  1. Patata azpitik pixka bat moztu.
  2. Patatan brotxeta zentimetro batera sartu atera arte.
  3. Patata laminatan moztu labana batekin, brotxetara iritsi arte.
  4. Gero patatak labean sartu 200otara, 20 minutu gutxi-gorabera.
  5. Bolean oliba olioa bota. Baratxuri  hautsa bota(kutxarakada bat). Piper beltza bota. Limoi zuku erdia bota. Gatz piskabat bota.
  6. Esku nahastailearekin dena nahastu.
  7. Halal haragia patatetako zulotxoetatik sartu.
  8. Gurina urtu eta bolean erantsi. Piska bat nastu.
  9. Nahsketa patatei bota.
  10. Patatak labean sartu 200otara 27 minutu.
  11. Jateko prest dago.

       








Gure oharra:Patatak oso gogorrak zeuden labean minutu gehiago egon behar zuten, eta limoi zapore asko zeukaten.   

iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina